Følg med årstiderne i køkkenet

Når solen skinner, er det tid til at grille, og når det regner og er koldt, er der intet bedre end en varm suppe. De fire årstider bringer alle lækre råvarer med sig, som er værd at udnytte. Læs med her, og få inspiration til retter, der matcher årstiderne.

Sommermad: Grillet laksefiletter og majskolber 

Det skal du bruge (4 personer):

4 laksefiletter

Citron

En håndfuld dild

Salt, peber

4 majskolber

1 dl. revet parmesanost

Lidt smør

En håndfuld persille

Chili, salt

Sådan gør du:

Pres citronsaft udover laksefiletterne, og drys med salt og peber. Læg dem på grillen i ca. 10 minutter. Når de kan deles med en gaffel, er de klar til at spise.

Mens laksene er på grillen, kog majskolberne i vand, og tag dem op af vandet, så snart det koger. Læg majskolberne på grillen sammen med laskene, og sørg for at vende majskolberne, så de får farve på alle sider.

Servere laksefiletterne sammen med ovnbagte kartofler, majskolber smurt med lidt smør og drysset med parmesanost, persille, chili og salt, samt et glas hvidvin.

Vintermad: Minestronesuppe

Det skal du bruge (4 personer):

3 skiver bacon

lidt olie

2 løg

2 fed hvidløg

4 gulerødder

1 porre

2 søde kartofler

2 dåser hakkede tomater

2 spsk. tomatpure

½ liter grøntsagsbouillon

100 g. pasta

Salt og peber

Groft brød

Sådan gør du:

Find en stor gryde frem, og steg baconen i lidt olie. Tag den op, når den er sprød, og skær den i tern, når den er kølet lidt af.

Hak løgene, pres hvidløgene, skær gulerødderne i tern, skyl og skær porren i tynde skiver, og skræl og skær de søde kartofler i tern. Kom alle grøntsagerne i gryden og steg dem ved middelhøj varme. Kom bacon, hakkede tomater, tomatpure og grøntsagsbouillon i gryden, og lad det simre i cirka et kvarter. Kom pasta i suppen til de spiseklar, og smag til med salt og peber. Server suppen med groft brød til.

Efterårsmad: Svamperisotto

Det skal du bruge (4 personer):

275 gram champignon

1 løg

50 gram smør

170 gram risottoris

2 dl. Hvidvin

½ liter bouillonvand

1 dl. revet parmesanost

salt og peber

Sådan gør du:

Rengør champignon og skær dem i stykker. Hak løget i tern, og svits det i lidt smør på en pande. Tilsæt champignon og lad dem stege med, indtil vandet fra dem er fordampet.

Smelt resten af smørret i en ny gryde og tilsæt risene. Rør rundt i risene og lad dem stege. Tilsæt hvidvinen, og lad det koge ind. Hæld lidt af bouillonvandet i gryden, og rør i det til vandet er fordampet. Tilsæt derefter mere bouillonvand til der ikke er mere tilbage. Når risene er spiseklar blandes champignonbladingen og parmesan i, og der smages til med salt og peber.

Forårsmad: Hvid pizza

Det skal du bruge (4 personer):

50 gram gær

3 dl. lunt vand

1 tsk. Salt

4 spsk. olie

200 gram groft mel

250 gram hvedemel

Grøn pesto

2 kartofler i tynde skiver

Revet ost

Salt og oregano

Sådan gør du: 

Lav dejen først ved at røre gæren i vandet. Tilsæt salt, olie og mel, og lad dejen hæve i en time.

Rul dejen ud til pizzabunde og spred pestoen ud på bundene. Pynt med kartoffelskiver, ost, salt og oregano, og bag pizzaen ved 200 grader i ca. 15 minutter.

Velbekomme!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *