Vi elsker mad, opskrifter og madoplevelser

Europas kulinariske hovedstæder

0

En af de mest fantastiske ting ved at rejse er at opleve maden. Og selvom man rejser indenfor Europa, er der stadig kæmpestore forskelle på de kulinariske oplevelser. Her får du en guide til, hvad du skal smage i tre forskellige europæiske byer.

Paris, Frankrig

I virkeligheden skulle man bare tage til Paris for at spise ost, baguette og vin hele ferien. For hvor er det bare lækkert, og hvor er det bare svært at vælge restauranter i en by med flere end 14.000 spisesteder. Men her får et par anbefalinger alligevel.

Au Vieux Paris d’Arcole er byens smukkeste restaurant, så om du er sulten eller ej, skal den besøges. Den ligger i området, hvor Notre Dame også ligger, og har man brug for en pause fra turistræset, er denne restaurant det perfekte sted. Her får du klassisk fransk mad og dejlig vin fra deres vinkælder.

Generelt er Latinerkvarteret ved Notre Dame stedet, hvor du finder helt fantastiske kulinariske oplevelser. Her finder du både byens dyreste og fineste restauranter, men også små lokale cafeer.

Rom, Italien

Skal du på storbyferie til Rom, er der gode grunde til – udover sightseeing og shopping – at nyde byens kulinariske oplevelser. Start altid dagen med en god kop espresso. Italienerne sætter en ære i at nyde en kop kaffe i god tid, uanset hvor travlt de har. Så find en cafe for eksempel på Piazza Navona, hvor du virkelig kan mærke den lokale stemning, bestil en espresso og en croissant og sæt dig udenfor i solen, hvor du kan iagttage byens aktiviteter.

Frokost er for mange italienere det store måltid, og derfor holder de mange steder siesta mellem kl. 12-15. Så står du ikke i kø til Colosseum eller er i gang med den helt store tur i Peterskirken, så tag dig god tid på en restaurant, og bestil en sprød pizza, en traditionel pastaret eller en lækker Panino.

Det er ikke unormalt at spise aftensmad mellem kl. 21-23. Men inden aftensmaden skal du absolut tage på en cafe og få en Aperitivo. Når du bestiller en Aperitivo, får du typisk en drink af Prosecco, danskvand og en alkoholisk drink som Aperol, eller bare en mousserende vin samt nogle snacks til. Aperitivo’en er meget populær blandt de lokale, og det er en god måde, hvorpå du kan slukke den værste sult inden aftensmaden.

London, England

London er en af de bedste kulinariske byer, men her er der egentlig ikke nødvendigvis tale om engelsk mad. De kulinariske oplevelser i London er skabt af de mange etniske grupper, der fylder byen i dag, og som har skabt et multikulturelt udvalg af restauranter med mad fra alle verdens hjørner.

Besøg for eksempel China Town, hvor du kan få en dejlig nuddelsuppe, forårsruller, wokretter, dumplings – ja, listen er lang. Du har også mulighed for at besøge nogle af de helt store og kendte restauranter som for eksempel Hard Rock Cafe, Nobu eller Jamie Olivers Jamie Oliver’s Fifteen.

Men går du efter at opleve det engelske køkken, kan det anbefales at prøve The Golden Chippy, hvor du får det perfekte fish and chips, eller E Pellicci, hvor du kan få en god engelsk morgenmad.

Leave A Reply

Your email address will not be published.