Vi elsker mad, opskrifter og madoplevelser

God, sund mad for alle

0

Du kender det sikkert. Du har en travl hverdag med mange gøremål på programmet, og din tid på madlavning bliver ofte nedprioriteret trods dét, at du egentlig elsker mad. Aftensmaden kommer hurtigt til at bestå af hjemmelavet pasta med kødsovs. Ikke det mest spændende valg og heller ikke det sundeste. Dog behøver dine madvaner ikke være en kedelig og usund affære. Du kan nemt tilføje nogle ekstra ingredienser til de klassiske, velkendte frokost- og aftensmadsretter. Det behøver ikke at være svært at leve varieret. Med de rette elementer i dit køkken, såsom gode pander og knive, samt et mod på at eksperimentere lidt, er du hjulpet godt på vej. Her kan du læse, hvad du bør gøre og investere i, hvis du ønsker at give dagligdagens retter et sundere tvist.

Gør din madlavning sundere

Mange ønsker i dag at leve en sund livsstil med nærende mad på køkkenbordet. Du behøver dog ikke gå til ekstremerne for at leve sundt, men blot skifte nogle af ingredienserne ud i din madlavning eller tilføje ekstra råvarer til dine retter. Er du eksempelvis stor tilhænger af en ugentlig omgang pasta med kødsovs, kan du lave en sundere udgave ved at tilføje revet gulerod, revet grøn squash, champignon, tomater og basilikum. Du kan eventuelt erstatte den klassiske spaghetti med fuldkornspasta og skifte kødsovsen ud med en kyllingesovs for et sundere alternativ og for at tilføje variation til din madlavning. Dette gælder også andre klassiske retter såsom lasagne, frikadeller og gryderetter. At tilføje forskellige grønsager og krydderier er en god måde at eksperimentere i køkkenet på. Mulighederne er uendelige. 

Nødvendige, basale køkkenredskaber

For at lave god, sund mad, er det vigtigt at have de rette køkkenredskaber. Det letter arbejdet, gør madlavningen sjovere og tiden i køkkenet kortere. Det er en god idé at være opmærksom på, om dine køkkenknive er skarpe og af god kvalitet, så de kan hakke, snitte, skære og flække de grøntsager, kød og andre sunde råvarer, du har brug for til din madlavning. Et godt rivejern og et solidt skærebræt er også et must, hvis du ønsker at tilføje en lang række grøntsager til dine madretter, såvel som et ovnfast fad, gryder og pander. Du kan købe gode kvalitetspander til dit køkken ved at klikke her.

Det sjove køkkengrej

Hvis du brænder for at lave sund mad i dagligdagen, kan du eventuelt investere i sjovt og mere avanceret køkkengrej. Foruden gode pander og knive kan du med fordel anskaffe dig en spiralmaskine. Dette redskab er nemt at bruge og ideelt til at lave hjemmelavet grøntsagsspaghetti. Den transformerer dine grøntsager til farverige strimler og spiraler. En afvekslende og indbydende måde at snige flere sunde grøntsager ind i din madlavning på. Her kan du nemt bytte dine kulhydrater ud med alt lige fra gulerød, pastinak og rødbede til agurk, kartofler, squash og kinaradiser. Foruden spaghetti kan du også bruge den til at lave sjove og anderledes salater, som tilbehør til de ellers klassiske og smagfulde middagsretter.

Leave A Reply

Your email address will not be published.