Vi elsker mad, opskrifter og madoplevelser

Gode vildtretter fra de danske skove

0

Rådyr, kronhjort, due og and. Den danske natur rummer et væld af smukke dyr, som er mindst lige så smukke på spisebordet. Vildtretter er især fantastiske om efteråret og om vinteren, hvor det mørke kød og tilsvarende nordiske råvarer tager sig godt ud med et glas rødvin. For at hylde alt det, som de danske skove har at byde på, så bringer vi her en samling af forskellige vildtretter, som du kan jage dig til herhjemme. Naturligvis kræver dette et jagttegn, men det er ganske simpelt at hverve sig. Bare besøg denne hjemmeside om Jagtskole.dk for mere information.

Rådyrryg med danske kartofler

Ryggen på en buk er blandt de absolut mest delikate stykker kød. Får du fingrene i sådan en, så handler det om at lægge så meget kærlighed i den som overhovedet muligt. Dette indebærer naturligvis rigeligt med smør til tilberedning, skabets bedste rødvin og gode danske råvarer. En rådyrryg træder bedst frem med danske aspargeskartofler i smør og persille, en rødkålssalat med æbler, nødder, appelsin samt en stærk tranebærssauce med blandt andet portvin, honning, rødvin og vildfond fra kødet.

Grillet ryg fra rådyr om sommeren

Der er forskellige måder at servere dyreryggen på. En fantastisk måde at tilberede kødet på er ved at pudse den af for fedt og hinder, drysse timian henover og dække den med baconskiver. Smid den på grillen ved god varme i lidt under en time, og lad den herefter trække. Resultatet bliver fantastisk. Servér den i skiver med friske danske kartofler, en god sauce og eventuelt friske grønne bønner.

Kaningryde med masser af smag

Der er måske ikke helt så meget kød på en kanin, som der er på mange andre af dyrene, som man kan skyde i de danske skove. Men tag ikke fejl af den lille hoppende pelsbold. Kødet er fantastisk, fyldt med smag og med masser af potentiale især i en gryderet. Det smukke ved gryderetten er, at man kan lade kaninsmagen trække ud i hele gryden. Især en gryderet i den søde ende med svesker, hønsebouillon, æbler, fløde og bacon kan skabe et mindre mirakel.

Andre ingredienser som sennepskorn, bladselleri, nødder og gulerødder kan man også tilsætte og eksperimentere med. Det er svært at ramme forkert.

Mrinerede hjortesteaks på grillen

Har du været heldig at få ram på en kronhjort, så er der masser af potentiale for store, lækre steaks til grillen. Kødet er smukt og smagsfyldt, og marinaden skal passe dertil. Til cirka fire steaks passer en citron, fire hvidløg, fire spsk. olie, en teskefuld estragon, paprika og rosmarin. Lad steakene trække natten over, og smid dem herefter på grillen med kærlighed i 5-10 minutter afhængigt af tykkelsen. Marinaden skal nok få det bedste frem i kødet, så længe du lader det trække længe nok (gerne natten over).

En vildand i stegeso

Det er ikke altid kompliceret at tilberede en vildand, og slet ikke hvis du ligger inde med en stegeso. En simpel måde at lave en lækker vildand på er ved at lægge anden i skummetmælk i godt et døgn. Tør dem af, læg dem i stegesoen, og læg 4-6 skiver spæk på andens bryst. Giv anden 200 grader i knap to timer, og nyd en fantastisk mør and. Husk desuden at afbage fedtstof, mel, suppe og fløde, og hæld det ud over anden. Smag saucen til afslutningsvist, og server med klassiske danske råvarer som kartofler, ribsgele eller en waldorfsalat.

Leave A Reply

Your email address will not be published.