Vi elsker mad, opskrifter og madoplevelser

Inviter vennerne hjem til den ultimative chokoladeaften

0

Hvis du er fuldkommen vild med chokolade – og hvem er ikke det? – kan du i denne artikel lære at kreere en 3-retters menu med chokolade! Og ja, vi mener selvfølgelig forret, hovedret og dessert, hvor chokolade vil være hovedelementet i alle retterne. Chokolade er nemlig ikke kun ideelt at bruge i desserter, for det kan sagtens anvendes i samspil med proteiner og grøntsager, hvis bare man vælger de rette varianter. Du kan være fuldkommen sikker på, at dine venner siger ’ja’ til din invitation, når du fortæller, at en aften i chokoladens tegn venter forude. Læs videre og bliv meget klogere på, hvordan du med Ole Chokolade kan sammensætte den perfekte chokoladeaften for dine venner og familie.

Kreativ og smagfuld forret

Når du skal kreere en forret med chokolade, er det vigtigt, at du sammensætter chokoladen med andre råvarer, der komplimenterer chokoladen på bedste vis. Derudover kræver en forret stort set også altid en form for protein, og en fed fisk, som eksempelvis mørksej, kan uden tvivl klare denne opgave til fulde. Chokoladens bitterhed og gode aroma passer nemlig godt til en lang række råvarer i det salte køkken, og hvis du vil kreere en forret, dine gæster sent vil glemme, skal du vælge en type fisk, der har fedme, samt grønt som eksempelvis karse og skorzonerrødder. Bitterheden i disse råvarer komplimenterer nemlig bitterheden i chokoladen eller kakaoen på rigtig god vis.

Kraftig og fyldig hovedret

Særligt til hovedretten har du mulighed for at lave en spændende og meget intens ret. Her er det ideelt at vælge en smagfuld udskæring fra oksen med naturlig fedtmarmorering, der giver masser af smag og mørhed. Det kunne eksempelvis være ribeye, hvis budgettet er til dette. Ellers kan det være en billigere udskæring, som eksempelvis oksebov, som du braiserer i flere timer for at få et mørt stykke kød, der falder fra hinanden. Med et kraftigt stykke kød kan chokoladen nemlig komme til sin ret og virkelig sikre det helt perfekte samspil mellem protein og kakao. Tilbehøret kan med fordel bestå af grillede løg, puré på græskar eller gulerod, hvor sødmen fra disse også vil komplimentere sødmen i chokoladen. Inkorporer chokoladen enten ved at rive en mørk variant ud over retten eller tilsætte en smule i saucen. Mulighederne er mange, men sørg for, at chokoladen ikke bliver for dominerende. Man ønsker blot et hint af chokoladens fantastiske smag og ikke en bøf, der er vendt i flydende chokolade.

Sød og cremet dessert

Nu kan chokoladen virkelig komme til sin ret! Det er nemlig tid til at lave den perfekte chokoladedessert, og her er mulighederne næsten uendelige. Vi anbefaler, at du i desserten giver den 100 % gas med chokoladen: chokolademousse, chokoladeflager, krystalliseret chokolade, chokoladefondant. Det er næsten kun fantasien, der sætter grænser! Og husk, der findes mange flere chokoladevarianter end blot den mørke. Brug også gerne hvid chokolade og mælkechokolade. Du kan med fordel mikse chokoladen med en smule appelsin eller mango for at give retten en smule syrlighed, så den ikke bliver for fed – men det er helt op til dig at bestemme, hvordan retten skal udformes!

Leave A Reply

Your email address will not be published.