Vi elsker mad, opskrifter og madoplevelser

Lækker og sund italiensk mad

0

Italiensk mad såsom pizza og pasta er for mange det ideelle måltid til en skøn og hyggelig aften. Italiensk mad er utrolig lækker og indbydende, men forekommer måske ikke som det sundeste måltid? Dog kan du tro om, da nogle italienske retter rent faktisk kan være ganske sunde og ligefrem være med til at give dig den slankere krop, som du måske går og drømmer om. Men hvorfor er den italienske mad nu sund? Få svaret på dette samt tre bud på lækre og sunde italienske retter, som du kan gå i gang med at lave på de kommende, skønne sommeraftener.

Hvorfor er det italienske køkken sundt?

Grunden til, at italienerne kan prale med, at en del af deres rette er sunde, er for det første, at kosten er varieret. Du hører det tit – din kost skal være varieret og ikke blot bestå af pasta, pasta, pasta. For det andet indgår der mange grøntsager i de indbydende italienske retter, hvor især squash, aubergine og tomater er vældigt populære ingredienser. Derudover vil du tit finde en stor mængde af fisk og skaldyr i det italienske køkken. Fisk og skaldyr er rige på vigtige næringsstoffer såsom protein, vitaminer og mineraler. Mængden af kød er ligeledes ganske lille i de italienske godter, og olivenolie bruges i stedet for margarine og smør.

Sunde italienske retter

Den første, og klassiske, italienske sunde ret, der skal nævnes er minestronesuppen. Suppe er tit fedtfattig, hvilket også gælder denne lækre suppe, der ligeledes er fyldig i smagen. Der findes flere varianter af minestronesuppen, og derfor kan du let finde en udgave, der passer til netop dine smagsløg. En udgave af suppen kan bestå af blandt andet gulerødder, courgetter, hvidløg, selleri og flåede tomater. Hvis du ikke bryder dig om supper, idet der ofte ikke er noget at tygge på, kan du sagtens få prøvet denne suppe af, idet du, efter suppen har kogt i en fem minutters tid, skal tilføje pastanudler. Hermed er der både masser af væde, sunde grøntsager og lækre nudler i denne skønne italienske suppe.

Næste bud på en sund, italiensk ret er risotto med svampe. Denne ret kan ligeledes varieres i det uendelige, men hovedingredienserne lyder på risottoris, bouillon, hvidvin og parmasen – ingredienser der lyder perfekte til en indbydende lørdagsret. Har du lyst til at forsøge med de helt sunde udgaver af risottoretten, kan du blandt andet lave den såkaldte ”perleotto” i form af bygotto og speltotto.

Holder du af Disney klassikeren Lady og Vagabonden, er indlæggets sidste ret måske den italienske ret, du først skal prøve at trylle frem: Pasta med kødboller i tomatsauce. Her gælder det om at bruge hakket oksekød med en lav fedtprocent og eventuelt en grov pasta, hvis ønsket om den sunde italienske mad skal bevares. Retten er en klassiker, der smager skønt af tomat og herlige krydderier.

For at kunne lave de skønne ovenstående måltider skal køkkenet selvfølgelig indeholde det rette udstyr. Hvis du trænger til en ny pande eller en bedre gryde, tilbyder specialforretningen Brønnum blandt andet en lang række af forskelligt køkkenudstyr. Du kan se deres forskellige valgmuligheder her.

Leave A Reply

Your email address will not be published.