Vi elsker mad, opskrifter og madoplevelser

Lækre, afkølende drikke til sommervarmen

0

Sommeren er efterhånden en realitet, og med sommeren følger som regel også det temperaturskifte, de fleste går og venter på. Et kærkomment gensyn med varmegraderne, der indbyder til lange dage under solen, på drømmesengen i haven eller på terrassen ud på de sene, lune sommeraftener.

Det betyder samtidig, at det er med at få væske nok, for når først heden rigtigt slår ind, og vi bevæger os over de 25 grader, er det ikke tilstrækkeligt at sippe af et vandglas i ny og næ. Faktisk anbefales det, at du indtager 2,5 liter, når det er allerværst. Og ikke kun postevand. Tværtimod.

For især dem, der er mere fysisk udsatte – som ældre eller folk, der i forvejen mangler væske – er det afgørende at prioritere at drikke andre væsker end almindeligt vand, da det ikke indeholder de salte, der tilmed mistes i varmen. En saltbalance, der er mindst lige så vigtig at vedligeholde for at bibeholde kroppens velvære.

Så for alle os, der elsker kulørte drinks og opfindsomme sommerdrikke under solens stråler, er der godt nyt. Det er ligefrem en god idé at supplere isvandet, når varmen for alvor slår ind.

Her følger en række forslag til lækre, afkølende drikke – perfekte til sommervarmen.

Køl af med iskaffe

For de fleste kaffeelskere er der ingen vej udenom. Den daglige portion koffein skal indtages fra morgenstunden, som vanen byder det. Men varm væske kan være sin sag, hvis heden i forvejen ligger tungt over kroppen. Det er der heldigvis råd for.

Iskaffe er nemlig en yderst bekvem drik, der både stiller kaffeelskerens behov, og som er et oplagt bud på en forfriskende drik, der kan serveres for venner og bekendte.

Iskaffen kan laves med et utal af variationer, men er grundlæggende enormt nem at komme omkring. Du rører praktisk talt bare en smule stærk kaffe – ideelt set et espressoshot – med sukker, vaniljesirup og mælk. Put derefter iskaffen på køl med isterninger og efter en hurtig afkøling har du en oplagt sommerdrik.

Prøv afkølet kokosvand

Flere steder vinder kokosvand frem som et sundt alternativ til andre læskende drikke på markedet. Kokosvandet, der ikke er at forveksle med den federe kokosmælk, er nemlig en naturlig drik uden tilsætningsstoffer. Til gengæld indeholder drikken et utal af naturlige mineraler og vitaminer – mange af de samme som i sportsdrikke.

Selvom kokosvand stadig regnes for et helseprodukt, kan det dog absolut være værd at prøve – om ikke andet for den gode smag. Det kan erhverves i tappet form i flere supermarkeder, og efter en tur på køl har du et oplagt bud på en sund, læskende sommerdrik.

Kold hvidvin – en sikker vinder

Er du hverken den store kaffedrikker eller højtidelig omkring sundhedsfaktoren på dine yndlingsdrikke, er der naturligvis heller ingen grund til ikke at nyde et godt glas hvidvin. Længe afkølet i køleskabet og nøje udvalgt efter lejlighed.

Et koldt glas hvidvin på terrassen eller i haven er et sikkert hit, hvad end du serverer det for dine gæster eller nyder en stille stund for dig selv. Der er altid en hvidvin, der passer til lejligheden.

Kig eksempelvis efter de syreholdige og frugtige hvidvine fra Alsace, der egner sig fantastisk til de fleste lette sommerretter, eller de bløde, runde tyske fra Rhinen-området, som er oplagte bud på tørstslukkende hvidvine til eftermiddagsvarmen.

Skal du nemt og hurtigt danne dig et overblik over, hvilke hvidvine der kan passe til dit behov, kan det anbefales at gå på opdagelse på jyskvin.dk.

Leave A Reply

Your email address will not be published.