Vi elsker mad, opskrifter og madoplevelser

Sådan laver du en lækker middag for under 100 kr. pr. kuvert

0

Har du inviteret nogle parvenner til middag, eller skal pigegruppen samles igen til over lækkert mad og vin? Her får du et bud på en lækker 3-retters middag, du ikke skal bruge en formue på.

Forret: Blomkålssuppe

Start med en cremet blomkålssuppe og lidt brød på siden, der lægger bunden og varmer gæsterne op uden at mætte dem for meget.

Det skal du bruge:

1 blomkålshoved

1 l. bouillonvand

1 dl. fløde

Salt og peber

1 spsk. citronsaft

Lidt revet muskatnød

Groft brød

Fremgangsmåde:

Skær blomkålen i små buketter, og steg dem i lidt smør til de har fået lidt farve. Hæld bouillonvandet i gryden, tilsæt fløde, og lad blomkålen koge ved svag varme i cirka 15-20 minutter. Blend suppen med en stavblender, og smag den til med salt, peber og citron. Server med din yndlingskrydderurt på toppen og noget lækkert groft brød.

Hovedret: Hel kylling i stegepose 

Forkæl dig selv ved at lave en hovedret, der stort set passer sig selv. Du kan lave alt i god tid og sætte det i køleskabet, til det skal i ovnen.

Det skal du bruge:

En hel kylling (eller to, hvis I er mange)

1 stegepose

1 kg. Kartofler

5 gulerødder

2 løg

salt, peber, paprika og chili

Lidt olie

Tomater

Frisk mozzarellaost

Friske basilikumblade

Lidt olivenolie

Salt og peber

Fremgangsmåde:

Skræl kartoflerne, gulerødderne og løgene, og skær dem i stykker – men ikke alt for små. Kom det hele i en skål sammen med lidt olie, salt, peber, paprika og chili, og brug hænderne til at blande det hele sammen. Kom kartoflerne i stegeposen sammen med den hele kylling, og krydder også kyllingen med olie og krydderier. Luk stegeposen til og tænd ovnen på 200 grader. Når ovnen er varm, placer stegeposen på en plade i ovnen i cirka en time. Anret kyllingen og kartoflerne på et fad.

Mens kyllingen og kartoflerne er i ovnen, kan du lave tomatsalaten. Skyl tomaterne, og skær dem i skiver. Hæld vandet fra posen med mozzarellaost, og skær mozzarella i skiver. Placer en skive tomat og en skive mozzarellaost skiftevis på en serverbar tallerken. Skyld nogle friske basilikumblade, og læg over salaten. Hæld lidt olivenolie over salaten og drys med salt og peber.

Dessert: Hvid chokolademousse

Slut middagen af med en elegant og smuk dessert. Den er ganske enkelt lækker!

Det skal du bruge:

200 g hvid chokolade

1 æg

2 dl cremefraiche

1 dl piskefløde

Evt. bær til pynt

Fremgangsmåde:

Hak chokoladen (gem lidt til pynt), og smelt den over et vandbad. Lad den smeltede chokolade køle lidt af. Del ægget i blomme og hvide, og rør blommen i chokoladen. Kom æggehviden i en anden skål, og pisk den stiv. Tilsæt cremefraiche i chokoladeskålen, og vend blandingen, til den er ensartet. I en ny skål, pisker du fløden. Kom skiftevis æggehvide og flødeskum i chokolademassen, og rør den til en ensartet creme. Fordel moussen i glassene, og stil dem i køleskabet i et par timer. Chokolademoussen kan du allerede lave fra morgenstunden, hvis du vil være i god tid. Server chokolademoussen med nogle bær og revet hvid chokolade.

 

På nettosten kan du bygge din egen pizzaoven, så du fremadrettet kan få billige lækre pizzaer. Se mere på nettosten.dk

Leave A Reply

Your email address will not be published.