Vi elsker mad, opskrifter og madoplevelser

Seks fantastiske vine: Hvad går de godt til?

1

Er du en af dem, der ikke kan smage forskel på en vin til 30 kr. og 1000 kr.? Og kan du ikke helt tale med, når der bliver snakket om, hvor vinen kommer fra, og hvilke slags mad den går godt til? Her får du en kort beskrivelse af gode vine, du kan servere for dine gæster, eller nyde sammen med kæresten en lørdag aften.

Hvidvin: Sauvignon Blanc

Skal du have en god fiskesuppe til forret eller en laksefilet til hovedret, er Sauvignon Blanc en anbefalelsesværdig hvidvin dertil. Den kommer fra Calchaquí Valley i Argentina, indeholder 13,5% alkohol og har en cremet men frisk frugtsmag. I glasset fylder den med en lys gul farve med et grønligt skær, og den dufter af en blanding af citrus, vanilje og grapefrugt.

Sauvignon Blanc koster lige omkring 100 kr.

Hvidvin: Casillero del Diablo Chardonnay

Denne hvidvin kommer fra Casablanca Valley i Chile og er lavet af Viña Concha y Toro, som er en af Latinamerikas førende vinproducenter. Den har en frisk smag med et strejf af ananas og grape, samt en anelse røget smag af nødder fra fadlagringen. Den er blød og fyldig og går rigtig godt til for eksempel fisk, fjerkræ eller tørre oste.

Vinen indeholder 13,5% alkohol og koster kun omkring 40 kr.

Rødvin: Piccini Memorro Rosso

Navnet fortæller alt; Piccini Memorro Rosso er en rødvin, du ikke vil glemme. På latin betyder Memorro nemlig ”hukommelse” eller ”at huske”, og det lever druen bestemt også op til. Faktisk indeholder den flere forskellige druer fra forskellige steder i Italien. Rødvinen indeholder 14% alkohol og har en blød og delikat smag af kirsebær, figner, kaffe og eg. Server din Piccini Memorro Rosso til et lækkert stykke rødt kød, og du vil ikke gå forkert i byen.

Piccini Memorro Rosso koster cirka 75 kr., men kan ofte findes på tilbud i Meny.

Rødvin: Binazzo Amarone della Valpolicella

Denne er en klassisk Amarone fra Venedig i Italien. Den har en kraftfuld og saftig smag af kirsebær og tørrede frugter samt en lang og god eftersmag. Den indeholder 15 % alkohol, og den går perfekt til kødgryder, en kraftig steg eller stærke oste.

Binazzo Amarone koster cirka 180 kr.

Dessertvin: Sauternes 

Denne franske dessertvin fra 2005 kommer fra Château Mauras, som er kendt for at levere fantastiske vine mellem 8-12 år fra høst. Du kan uden bekymringer servere vinen for eksempel til en rabarbertærte med creme fraiche eller en gammeldags æblekage til dessert. Den dufter sødt af abrikos, mango og ananas og smager frisk, koncentreret og sød.

Sauternes koster omkring 180 kr.

Dessertvin: Moscato Spumante

Moscato-druerne fra Piemonte-området i Italien skaber denne vins gyldne ydre samt rige og søde smag. Et gals Moscato Spumante er behagelig og frisk og er fantastisk som velkomstdrink eller appetitvækker, eftersom den har fået lidt kulsyre, der giver en champagnelignende fornemmelse. Den er selvfølgelig også perfekt til et stykke kage med vaniljeis på siden og friske bær. Vinen indeholder kun 6% alkohol og koster omkring 60 kr.

1 Comment
  1. Sanne says

    Perfekt for en vin-novice som mig. Tak for det 😀

Leave A Reply

Your email address will not be published.